Бітумний праймер: його особливості та основні різновиди

Праймер є основним матеріалом грунтовки, який використовується для попередньої обробки різних поверхонь. Його першим наносять перед фарбуванням чи оздобленням, щоб зміцнити слабкі чи надто пористі основи.

Бітумний праймер завжди має високу проникаючу здатність і теплостійкість, завдяки тому, що він виготовляється з якісних бітумів і всіляких органічних розчинників. Отже, такий матеріал глибоко вбирається в структуру поверхні, яка обробляється і зберігатиме її властивості тривалий час. Важливо, що ґрунтовка швидко висихає і абсолютно не липка. Такі ключові якості роблять цей матеріал просто незамінним для якісного захисту споруд та будівель від руйнівної якості води.

Бітумний праймер широко застосовується перед укладанням гідроізоляційних і покрівельних матеріалів, що самоклеяться. Також його можна використовувати для цементно-піщаної стяжки та ґрунтування бетонних плит.

Прийнято виділяти кілька типів бітумних праймерів для будівництва. Зокрема за допомогою ґрунтовки, призначеної для покрівель, можна скоригувати шорсткі або пористі місця поверхні перед укладанням листових та рулонних матеріалів. А бітумний праймер, який використовується для ізоляційного покриття, гарантовано врятує металеві конструкції від впливу корозії.

Щоб праймер добре лягав на поверхню, її необхідно ретельно підготувати (очистити від сторонніх частинок, відшліфувати та усунути усі дефекти). Потім розбавити ґрунтовку з уайт-спірит або іншим розчинником і ретельно перемішати. Після цього нанести праймер на основу за допомогою валика, пензлика або щітки. Працювати з ґрунтовкою слід виключно в суху погоду.

Таким чином, якісний бітумний праймер повинен бути еластичним і якісно проникати в основу матеріалу, що обробляється. Адже в першу чергу він призначений для забезпечення її оптимального зчеплення з полімерним покриттям та запобігання пилоутворенню.

Схожі статті
Контакти

Залишилися питання - зателефонуйте нам?

+38 044 222 73 72

+38 050 334 21 81

Зв'яжіться з нами по пошті

office@klfz.com.ua

Київський лакофарбовий завод, ВТФ, ТОВ © 2009-2024